ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ : Επιστολή προς ΠΟΕΙΑΤΑ για το όριο ηλικίας των ΕΔΧ αυτοκινήτων
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ
  ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ

  ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ
  ΔΡΑΜΑΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ, ΕΒΡΟΥ

  Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016

  ΠΡΟΣ:
  ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΑΞΙ (ΠΟΕΙΑΤΑ)

  - Αδυναμία όσον αφορά την υποχρέωση της ανανέωσης του στόλου των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) του Άρθρου 89, Παρ.5 του Ν.4070.

  - Ζητούμε νέο, αυξημένο όριο ηλικίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ).

  Με την παρούσα επιστολή μας επιθυμούμε να σας καταστήσουμε γνωστό ένα από τα πολλά και σημαντικά θέματα που αντιμετωπίζουμε οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε όλη τη χώρα, σε έναν κλάδο που χάνεται από τα χρέη του και το ανύπαρκτο μεταφορικό έργο του και με είσπραξη που δεν φθάνει για υποχρεώσεις που καλούμαστε να είμαστε συνεπείς.

  Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα οικονομική συγκυρία, τον περιορισμό στην κίνηση κεφαλαίων (capital control) και την οικονομική δυσχέρεια των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΞΙ που καλούνται από την πολιτεία να είναι συνεπείς σε όλες τις υποχρεώσεις που συνεχώς αυξάνονται δίχως να υπολογίζεται ότι ο τζίρος και το μεταφορικό έργο συνεχώς ελαττώνεται, ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ως προς την υποχρέωση της ανανέωσης του στόλου των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) που προβλέπει το Άρθρο 89, Παρ.5 του Ν.4070.

  Σύμφωνα με αυτό, προβλέπεται η αντικατάσταση των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) που έχουν συμπληρώσει 15ετία (έως 1950cc) και 18ετια (άνω των 1950cc) σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη, 20ετία σε λοιπές έδρες και 24ετία σε έδρες κάτω των 3000 κατοίκων.

  Οι ιδιοκτήτες ΤΑΞΙ σε όλη τη χώρα, που αντιμετωπίζουν το σοβαρότατο θέμα της αντικατάστασης του αυτοκινήτου βρίσκονται σε απόγνωση. Όσες οφειλές και να έχει κάποιος, με το ΤΑΞΙ στο δρόμο, προσπαθεί να δώσει όπου μπορεί και όσα μπορεί. Δίχως όμως το αυτοκίνητο που είναι το εργαλείο της δουλειάς μας, αντιμετωπίζουμε σοβαρό θέμα επιβίωσης οι ίδιοι και οι οικογένειες μας εάν ακινητοποιηθεί υποχρεωτικά το όχημα εργασίας λόγω της συμπλήρωσης των χρόνων ηλικίας που προβλέπει ο Ν.4070.

  Μάλιστα, για να βγει νέο Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητο σε κυκλοφορία, λόγο του άρθρου 13 του Π.Δ. 258/2005 κάθε ιδιοκτήτης Δ.Χ. αυτοκινήτου υποχρεούται να προσκομίζει βεβαίωση του Ο.Α.Ε.Ε. περί πλήρους εξόφλησης ή ρύθμισης των υποχρεώσεων του από οφειλές, βάζοντας ακόμη ένα εμπόδιο.

  Προκειμένου να μπορέσει ο κλάδος των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άμεσης αντικατάστασης των αυτοκινήτων καθόσον υπό τις υπάρχουσες συνθήκες αδυνατεί, ζητούμε νέο, αυξημένο όριο ηλικίας των Ε.Δ.Χ. αυτοκινήτων (ΤΑΞΙ) για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, εφόσον τα Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ΤΑΞΙ) που βρίσκονται σε κυκλοφορία περνούν από τους ελέγχους των ΚΤΕΟ και είναι ασφαλή για το επιβατικό κοινό.

  Να ανασταλεί δε και κάθε συνέπεια για τους παραβάτες για το έτος 2015.

  Παρακαλούμε να προχωρήσετε σε άμεσες ενέργειες για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος μας.

  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                             Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

  ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ                 ΜΑΣΤΡΟΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ

  Συνημμένο Αρχείο:
  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΑΞΙ ΑΝ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΠΟΕΙΑΤΑ 12-05-2016

  (Πέμπτη, 12 Μαΐου 2016)  VIDEO 01

  VIDEO 02

  VIDEO 03

  VIDEO 04

   

  © Copyright ® 2009 - 2016 Radiotaxi Eurotaxi Xanthis - All Rights Reserved | Designed By Eurotaxi Xanthis | Contact: xanthi.radiotaxi@gmail.com